Sykehuset i våre hender fornyer seg – klar for å bidra enda sterkere

Ny logo, visuell profil, nettside – og krefter i styret. Sykehuset i våre hender tar sats og er klar for å bidra inn mot nytt sykehus i Stavanger.

– Siden oppstarten i 1984 har vi bidratt med over 200 millioner kroner. Vi er veldig stolte over historien vår. Samtidig har vi sett behovet for å fornye oss. Øke synligheten vår, særlig ut mot den kommende generasjonen som ikke har et forhold til oss og det vi har gjort før.

Det forteller styreleder Janne Johnsen om arbeidet som har blitt gjort med «Sykehuset i våre hender 2.0». I fjor tok stiftelsen kontakt med Stavanger-startupen Hubify, for hjelp med å ta konseptet til neste nivå.

– Sykehuset i våre hender har gjort et fantastisk arbeid gjennom mange år. Vi så imidlertid at det var et behov for å fornye en del ting. At styret var så åpne for våre ærlige tilbakemeldinger og ideer er vi veldig takknemlige for, forteller Hubify-gründer Kjetil Hundhammer.

Resultatet av prosessen er blant annet ny logo, visuell profil og nettside.

– Vi ønsket et varmere, mer menneskelig uttrykk i det visuelle. Samtidig mente vi det var viktig å løfte frem menneskene bak stiftelsen i mye større grad. Derfor har vi brukt mye plass på bilder og introduksjon av styret og det nyetablerte ambassadørnettverket på den nye nettsiden, sier leder for kommunikasjon og synlighet i Hubify, Fredrik Fornes.

Leder for synlighet og kommunikasjon i Hubify, Fredrik Fornes. Hubify har bidratt til «Sykehuset i våre hender 2.0», og Fornes går selv inn i styret som privatperson. Foto: Claus Skålevik / motto
Nye styremedlemmer

Fornes har også valgt å tre inn i styret som privatperson, samtidig som Hubify fasiliterte prosessen med å rekruttere nye krefter til styret.

Rekrutteringskampanjen endte med at sterke navn som Børge Moi Nilsen (Viking Fotball), Karianne Munch-Ellingsen (Webstep og kjent fra Gi en jul-kampanjen), Cato Gundersen (Lyse), Heidi Fossmark (Schibsted), Jørund Kopren (Cegal) og Maiken Ree (Stavanger Kommune) alle er kommet inn i SIVH-styret.

– Sammen med kjernen av dyktige folk som har lang fartstid i styret vårt føler vi at vi nå virkelig er rigget for å fortsette vårt arbeid med å gi Rogaland er sykehus i toppklasse i årene som kommer, sier styreleder Johnsen.

Og det arbeidet er kanskje mer aktuelt enn noensinne, med nye Stavanger Universitetssykehus på oppløpssiden – i en økonomisk presset situasjon.

– At vi nå velger å satse slik vi gjør, et år før det nye sykehuset skal åpnes, er ikke tilfeldig. Det er snart tjue år siden stiftelsen vår samlet inn over tjue millioner kroner til landets første MR-maskin. Nå er det på tide at vi atter en gang viser at sykehuset har befolkningen i ryggen, avslutter styrelederen.

Vi gleder oss til å annonsere neste innsamlingsobjekt.

Sammen skal vi gjøre at nye SUS blir et sykehus i verdensklasse.