Om Sykehuset i våre hender

Nærmere 40 år med innsamlinger
Til nytte for oss alle

Bidrar til at Rogaland får et sykehus i toppklasse

Offentlige midler er aldri nok – ikke når kun det beste utstyret er godt nok. Derfor finnes Sykehuset i våre hender. Vi samler inn penger som utelukkende går til medisinskteknisk utstyr som doneres til Stavanger Universitetssjukehus (SUS). Vi vil det beste for rogalendingene, og nekter å stå bak i køen.

Tett partnerskap med SUS

Vi bidrar med midler til prosjekter som vil bedre behandlingstilbudet for rogalendingene. Disse skal alltid faglig forankres av SUS, som er representert med en observatør i styret.

Giverglede siden 1984

Sykehuset i våre hender (SIVH) er en uavhengig stiftelse som ble etablert i 1984. Fram til i dag har stiftelsen samlet inn over 200 millioner kroner til Stavanger universitetssjukehus.

Sammen gjør vi en forskjell

SIVH gjør det mulig for bedrifter og privatpersoner i Rogaland å gi SUS bedre og raskere behandling, kortere reiser og mindre belastninger for både pasienter og pårørende.

Hundre prosent dugnad

Alle penger går uavkortet til SUS

Sykehuset i våre hender har ingen fast ansatte. Alt styrearbeid skjer på dugnad.

Vi bruker fra tid til annen noen kroner til inntektsgivende arbeid, men ellers går alt av pengene uavkortet til de gode formålene.

Spørsmål og svar

Hvorfor skal vi samle inn penger til et offentlig sykehus?

Helse Vest er regionalt og har det overordnede ansvaret for spesialisthelsetjenesten i tre fylker: Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland. Det vil alltid måtte gjøres prioriteringer, og det er aldri nok penger til alle gode formål. Sykehuset i våre hender samler inn penger til utstyr som vi mener det er feil at pasienter i Rogaland skal måtte vente på – eller kanskje aldri få.

Hvem bestemmer hva det skal samles inn til?

Sykehuset i våre hender velger innsamlingsprosjekter basert på behov som dukker opp på ulike vis. Vi er en uavhengig stiftelse, men vil alltid sikre oss faglig forankring på sykehuset før vi setter i gang en innsamling.

Hvor mye av arbeidet skjer på dugnad?

Sykehuset i våre hender har ingen fast ansatte. Alt styrearbeid skjer på dugnad. Vi bruker noen kroner til inntektsgivende arbeid. Resten av pengene går uavkortet til de gode formålene.

Hvem er utstyret til nytte for?

Sykehuset i våre hender skal bidra til at vi får et sykehus i toppklasse. Til nytte og glede for alle rogalendinger. Vi bryr oss om menneskene som bor her. Vi vil det beste for rogalendingene og nekter å stå bak i køen. Utstyret skal være til nytte for pasienter, pårørende og medisinsk personell.

Det startet med et kroppsøye

Noen ildsjeler, med Jan Johnsen i spissen, satte i 1984 i gang innsamlingsaksjonen som ga Rogaland en MR-maskin som kunne avdekke skader uten røntgenstråling. Innsamlingen ga 22,5 millioner kroner – nok til både kroppsøye og nytt sykehusbygg.

Under innsamlingen ble komiteen kjent med den store mangelen på medisinsk utstyr ved sykehuset, og arbeidet ble formalisert til en stiftelse. Direktør ved Sola Strand Hotel og stortingsmann Jan Johnsen var leder til han så tragisk omkom i år 2000. Siden 2017 er det hans datter, Janne Johnsen, som har hatt ledervervet.

Noe av det vi har gitt

1986

22,5 millioner

Magnettomograf med eget bygg

Landets første MR-maskin.

1987

3,5 millioner

Nytt isotoplaboratorium

1990

6 millioner

Oppgradering av magnettomograf

1996

10 millioner

Innsamling til hjertekirurgi

1999

16 millioner

To strålemaskiner til kreftavdeling

Utstyret er blant det mest avanserte og moderne i verden.

1999

11 millioner

Ny magnettomograf

Ny og oppdatert versjon av den første magnettomografen.

2000

5 millioner

Trehodet gammakamera

Økte kvaliteten og kapasiteten ved avdelingen betraktelig.

2002

9 millioner

Avansert utstyr for hjertebehandling

2003

4,5 millioner

Forbedret strålebehandlingsutstyr

Stavanger først i landet med helt nytt stråleutstyr

2005

10 millioner

Intervensjonslaboratorium

Nymoderne og smått revolusjonerende laboratorium

2005

4,5 millioner

Hjerte- og lungesenter til barneklinikken

Gir en større trygghet i målingene, slik at barna får den rette behandlingen – og slipper å dra til Oslo.

2010

15 millioner

Da Vinci-robot

Moderne utstyr for behandling av prostatakreft

2015

26 millioner

PET-scanner

Superviktig enhet som gir muligheten til å påvise en rekke sykdommer.

2022

6 millioner

Mobil tappeenhet for blod

Et rullende laboratorium for å gjøre det enklere for blodgivere å gi blod ved å slippe å måtte dra til sykehuset for hver blodgivning.

Støtt arbeidet vårt

Alle gaver til oss går uavkortet til våre innsamlingsprosjekt. Gir du en gave til oss, kan du være sikker på at den vil bli et direkte bidrag inn i vår neste gave til SUS.